Гледайте по NOVA от 13.00 ч. и от 14.45 ч.

Най-известната и чаровна мишка се впуска в спасителна операция с много забавни приключения в комедията “Стюарт Литъл 2” днес от 13.00 ч. по NOVA. Лентата отново събира на екран Хю Лори и Джина Дейвис в ролите на господин и госпожа Литъл, които са осиновители на малкия Литъл под режисурата на Роб Минкоф, създал и първата част на комедийната поредица. Сюжетът черпи вдъхновение от романа на Елуин Уайт.   

„Стюарт Литъл 2” е история за порастването и промените, които го придружават. Майката на  Стюарт живее като дете в семейството Литъл. Малкия мишок ходи на училище с брат си Джордж и заедно играят на детски футбол. Но Стюарт иска да открие истинското си място в света. Родителите му са погълнати от новото си бебе - сестричката му Марта, а брат му Джордж има нови приятели. Стюарт се чувства самотен, докато един ден не спасява канарчето Маргало от ноктите на хищен ястреб и птичето заживява със семейството. Един ден обаче Маргало изчезва и Стюарт с помощта на Сноубел тръгват из града да я търсят, докато Джордж ги прикрива.

От 14.45 ч. холивудските звезди Адам Сандлър и Анди Самбърг ще променят представата за баща и син комедията „Браво, момчето ми”. Адам Сандлър отдавна е доказал, че се интересува от отношенията между родители и деца, както и от темата за порастването в комедията “Баща мечта”, но сега обединява сили с режисьора Шон Андерс, за да разкажат заедно една почти сюрреалистична история.

Адам влиза в ролята на тинейджъра Дони Бергер, който среща в гимназията момичето на своите мечти. Единственият проблем е, че тя е негова учителка, която обаче няма нищо против да му разкаже за птичките и пчеличките. Когато всеотдайната преподавателка е изпратена зад решетките, тя оставя Дони напълно неподготвен да отглежда сам плода на тяхната любов - Тод. 30 години по-късно Тод (Анди Самбърг) гради успешна кариера на Уол Стрийт. Той е излетял от семейното гнездо при първия удобен случай и не е виждал баща си от години. Но когато се оказва, че Дони дължи десетки хиляди долара на данъчните, единственият изход, според него, е да се свърже със сина си, за да намери парите. Той се появява в навечерието сватбата на Тод с Джейми и превръща тържествения уикенд в катастрофа.

Не пропускайте забавния кино следобед с филмите „Стюарт Литъл 2” от 13.00 ч. и „Браво, момчето ми” от 14.45 ч. по NOVA.