Има едно нещо, което той не можел да прости на Корнелия Нинова

Готов съм да вляза в съревнование за лидерския пост в БСП. Това заяви в ексклузивно интервю за NOVA Кирил Добрев. Битката не е между нас, не е между мен, Корнелия Нинова, Красимир Янков, Валери Жаблянов, Антон Кутев. Битката на нас всички е за по-добра България, смята още Добрев.

Той заяви, че има едно нещо, което не може да прости на Корнелия Нинова.

 „Не мога да простя факта, че за всички тези години раздели партията, раздели ни на по-млади и по-стари, на можещи и неможещи, раздели ни на симпатични и несимпатични”, коментира още Кирил Добрев.

БСП ще си избира нов лидер на 12 септември

Според него силата на БСП е в това, че в левицата винаги е имало хора с различно мнение. „Проблемът, който се задълбочи през последната една година, е, че всички тези различни хора нямат възможност да седнат на една маса и да говорят. Липсва диалогът в партията и когато липсва диалогът, всеки взема своята истина под мишница и отива по студиата да я разказва”, заяви Добрев.

 „Смятам, че всичко е поправимо и вчера дадохме началото на това - да седнем, да успокоим партията и да вървим напред”, допълни той.

„Карай направо”: Михаил Миков: БСП е в практически фалит

Попитан за това, че всички решения от пленума в събота и предложения на лидера не минаха, Кирил Добрев обясни, че това е различно. „Партията и лидерът от вчера имат различни посоки. Вчера дадохме ясен знак, че начинът, по който се прави политика, е неправилен. Няма как да излагаш своята икономическа програма първо във Facebook, по медиите и след това да я докладваш на Националния съвет и да казваш, че това е програмата на Националния съвет”, смята Добрев. Всички тези действия на лидера обаче били поправени в събота.

„Факт е, че докладът, който тя представи, беше върнат, защото той не беше гледан, той беше представен пред медиите, но не беше гледан от Националния съвет и  този стил и метод на управление, смятам, че вчера намери своя логичен край. БСП е била силна заради органите, които я управляват, заради своя конгрес, заради Националния съвет. Ние сме колективна партия и колективното начало вчера беше възстановено”, смята Добрев.

Дали ще има нов лидер на БСП, щели да кажат всички членове на партията. В избора, насрочен за 12 септември, ще имат право да гласуват над 84 000 социалисти.

Повече гледайте във видеото