След новината за Григор той отмени финала на надпреварата в Задар

Световният номер 1 в тениса Новак Джокович е отказал да се тества за коронавирус в Хърватия и ще го стори, след като се прибере в родината си Сърбия, съобщават местните медии. Вчера тенис светът бе разтърсен, след като българският тенисист Григор Димитров обяви, че е дал положителна проба за COVID-19 след участието си в два демонстративни турнира, организирани от Джокович в Белград и Задар, Хърватия.

Григор Димитров е заразен с коронавирус

След новината за Григор Джокович отмени финала на надпреварата в Задар, в който той трябваше да се изправи срещу руснака Андрей Рубльов. След това сърбинът е пожелал веднага да се прибере у дома в Белград, след което да се тества за вируса. Братът на Новак - Джордже, който е директор на демонстративната серия турнири "Адриа Тур", разкри, че Джокович е бил много разочарован от новината за Димитров. "Новак прие това много тежко. Ние взехме всички предпазни мерки, изисквани от правителствата на Сърбия и Хърватия", коментира Джордже.

Отмениха финала на турнира в Хърватия заради положителната проба за коронавирус на Гришо

В същото време друг участник в надпреварата в Белград - Доминик Тийм, който игра мач с Димитров и участва в съвместна пресконференция с него в сръбската столица, се е подложил на тест за COVID-19 във Франция, който се оказал отрицателен. Австриецът е в академията на Патрик Муратоглу в Ница, където участва в друг демонстративен турнир - UTS, в който играят още Стефанос Циципас, Ришар Гаске и други тенисисти. 

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК