Гледайте “Хачико: Историята на едно куче“ от 13.00 ч. и „Истина ли е…” от 15.0 ч.

Една трогaтелна история за приятелството и лоялността очаква зрителите в завладяващата драма “Хачико: Историята на едно куче“ днес от 13.00 ч. по NOVA. Световноизвестният шведски режисьор Ласе Халстрьом се вдъхновява за създаването на тази лента от реални събития, случили се в Япония през 20-те години на XX век, и привлича звездите Ричард Гиър и Джоан Алън за тяхната екранизация.

Ако има история, която може да ни трогне истински, това е тази на кучето Хачико от гара Шибуя в Япония. Четириногият любимец става символ на верността и предаността към стопанина си, дори години след неговата смърт. Кучето от породата "Акита Ину" всеки ден изпращало и посрещало на гарата своя собственик. Когато господарят му умира внезапно, то не прекратява своята традиция. В продължение на 9 години всеки ден точно в 17.00 ч. то отивало на гарата, за да чака стопанина си. 

Вълнуващата програма продължава със звездата Рийз Уидърспун, която точно от 15.00 ч. ще стане призрак и ще преследва Марк Ръфало в романтичната комедия „Истина ли е…”. Историята на филма е базирана на известния роман „Ами ако това беше истина...“ на френския писател Марк Леви, вдъхновена е от комедията „Призрак” с Патрик Суейзи и Деми Мур, а инициативата за филмирането ѝ принадлежи на Стивън Спилбърг, който купува правата за екранизация на книгата.

Елизабет Мастерсън (Уидърспун) е абсолютно отдадена на работата си като лекар и е прекалено заета за нещо друго в живота си. Една нощ, след ужасна катастрофа, тя се оказва между Рая и Земята. Елизабет не разбира, че е мъртва и си мисли, че нищо особено не се е случило, докато не среща Дейвид Абът (Ръфало) - самотен архитект, който наема нейния стар апартамент. Дейвид мисли, че полудява, защото вижда духа й и се опитва по всякакъв начин да се освободи от нея. Но Елизабет просто не иска да си отиде.

Как ще завършат завладяващите филмови истории – не пропускайте в “Хачико: Историята на едно куче“ от 13.00 ч. и „Истина ли е…” от 15.0 ч.