Домът на семейството му беше унищожен от силния дъжд

Щастлива развръзка за семейството от София, чийто син, страдащ от епилепсия и аутизъм, изчезна в нощта на пороя в столицата миналата седмица. 24-годишният Валери беше открит от брат си в добро здравословно състояние. 

Семейство издирва сина си, изчезнал при пороя в София

Преди седмица ужасът за семейство Яневи беше двоен – изчезнал син и унищожен дом след потопа. Съдбата обаче балансира радостите и несгодите в живота им. Малкият син в семейството - Йоан, сам открива изчезналия си брат, докато отива да се срещне с приятел. Случайността среща двамата на една от спирките на столичния булевард "България".

"Това, за което съм благодарна, е че му нямаше абсолютно нищо. Прибра се жив и здрав”, каза майката на Валери и Йоан. 

В нощта на потопа, когато 24-годишният Валери изчезва, домът на семейството остава под вода, а всички електроуреди са унищожени. Трогнати от тежката съдба на семейството, десетки протегнаха ръка и поискаха да помогнат на Яневи. Сред първите отзовали се е Росен Данаилов .

„Когато видях вашия репортаж по телевизията, буквално първата ми реакция беше да звънна на Йоан, да се срещнем и да помогна с каквото мога”, сподели Росен.

Мъжът живее от години в чужбина, но наскоро се е прибрал у нас. Решава да дари част от уредите в неизползвания от него дом в София на бедстващото семейство. „Изнесох цялата кухненска покъщнина. Сега семейството може да се върне обратно към нормалния си начин на живот. Моята помощ не е много голяма, но със сигурност осигурява това, от което имат нужда сега”, добавя още Данаилов.

Добротата и вълната от съпричастност се оказват заразни и за други хора, пожелали да помогнат на семейството.

Повече гледайте във видеото.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.