Той е глобен за неправилно паркиране във Варна, докато е бил в Русе

Шофьор отнесе глоба за неправилно паркиране във Варна, но без да е стъпвал в града. Фишът пристигнал по пощата, а от него мъжът изненадващо разбрал, че е посетил морската ни столица. Собственикът на колата твърди, че няколко свидетели могат да докажат, че по време на нарушението е бил на гости на тъща си в Русе.

„ПЪЛЕН АБСУРД”: Преместен ли е пътен знак, за да бъде глобен шофьор?

Венцислав Туджарски получава глоба за неправилно паркиране на 25 май във Варна. Той твърди, че не е стъпвал в града от 32 години. В началото на юни мъжът получава фиша по пощата с клеймо от 29 май, когато е тръгнал от Варна. 

"Написах жалба, в която казвам, че не съм бил на този адрес. Прилагам и имена на свидетели, които могат да потвърдят. След това получих разпореждане, в което се казва, че жалбата ми е отхвърлена, защото трябва да бъде изпратена до 3 РПУ - Варна. До този момент нямам никакъв отговор", обясни Туджарски.

5000 ЛЕВА ЗА ЦИГАРА: Защо МВР глоби мъж на метри от дома му?

Ако мъжът реши да пътува извън границата на страната, той обаче ще трябва да заплати глобата си. Туджарски няма и снимков материал, който да доказва, че колата му е пътувала до Варна или е била в града.

От ОДМВР - Варна заявиха за NOVA, че започват проверка по случая и ще компенсират мъжа, ако се окаже, че е невинен.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.