Актьорът гостува в „На кафе“, за да разкаже повече за ролята си и за предстоящите снимки на десети сезон на медицинската сага

Неговият герой в „Откраднат живот“ е младият, арогантен и самоуверен уролог д-р Хаджихристев, който е готов на всичко, за да постигне целите си.

„Покрай ролята си в „Откраднат живот“ имах няколко много интересни ситуации“, разказва Филип Буков. „Една от тях се случи в супермаркет късно вечер след снимки. Разглеждах рафтовете. Докато четях надписа върху една кутия, усетих, че една жена ме наблюдава. Усмихнах й се и в следващия момент, чух нейния коментар: „А ти, какъв боклук си!“ Малко се стъписах. Реших, че съм взел от рафта нещо, което й е било нужно. Тя се завъртя и си тръгна и след минута осъзнах, че думите й всъщност бяха насочени не към мен, а към д-р Хаджихристев.“

Бури очакват всички главни герои в десети сезон на „Откраднат живот“

Актьорът попада в сериала в навечерието на Бъдни вечер, когато получава неочаквано обаждане по телефона. Няколко пъти затваря слушалката, тъй като номерът е непознат и прекъсва тренировката му. По-късно, когато решава да върне обаждането, се оказва, че са го търсили от екипа на „Откраднат живот“. Така изневиделица попада в хитовата медицинска сага.

Бившият състезател по бокс често играе с Тервел Пулев и други свои приятели. От два месеца обаче не е влизал в залата, тъй като къса минискус в края на месец май. Иначе обича да кара сърф, колело в планината, ски, сноуборд, а у дома има собствен спин байк.

Започват снимките на десетия сезон на „Откраднат живот“

Снимките на десети сезон на „Откраднат живот“ вече стартираха, но Филип Буков е зачислен към следващия екип, който ще започне работа съвсем скоро.

„Полагам усилия, за да усвоя медицинската терминология в сериала, но тъй като съм завършил Класическата гимназия, можем да кажем, че нямах чак такъв проблем с това. Повечето термини идват от старогръцки, а после преминават в латински. По-големият проблем е, че в старогръцкия ударението се слага в края на думата, а в българския обикновено е на първа или втора сричка.“

Първи стъпки на снимачната площадка

„В Академията предимно се занимавахме с театрални репетиции. Снимали сме и студентски проекти, но аз съм свикнал да говоря и жестикулирам за сцена, а там нещата се преувеличени, за да може както първият, така и последния зрител да види и чуе какво се случва. Голямото предизвикателство на снимачната площадка на „Откраднат живот“ за мен беше, че говорех прекалено високо и жестикулирах в повече от необходимото. Така изглеждаше, че сякаш преигравам. Но с времето и подкрепата на екипа тези неща се изчистват“, категоричен е талантливият актьор.

Как ще се справи Филип Буков с предизвикателството стрелба с прашка и какви интересни истории от живота си ще разкаже, гледайте във видеото на „На кафе“.