От полицията отчитат, че петъчните протести са минали без особени нарушения на обществения ред

Мъж, запалил тента в палатковия лагер на "Орлов мост", е бил задържан тази нощ. Това стана ясно на брифинг на СДВР. Оттам обясниха, че протестите са преминали без особени нарушения на обществения ред, но вечерта не е преминала без сблъсъци.

Блокадите в София и в Стара Загора остават

„Няма нарушения на обществения ред по време на вчерашните протести. От 30.07 имаме блокирани две основни пътни артерии в столицата. Около 19 часа се събраха група граждани пред Президентството. Около 21 часа те се насочиха на шествие към „Орлов мост”. Около 22.30 часа от тях се отдели нова група, която се насочи по бул. „Евлоги Георгиев”, където беше блокирано движението. Протестиращите блокираха и кръстовището между булевардите „България” и „Фритьоф Нансен”.  Отново имаше случаи на напрежение между протестиращи и водачи, но не бяха допуснати сериозни инциденти”, обясни комисар Радослав Стойнев от СДВР.

 

 

Той отбеляза, че в палатковия лагер на „Орлов мост” е имало напрежение между протестиращи и преминаващ гражданин. Около 19 часа се наложи намеса на полиция, които са извели лице от зоната. Към 21,20 часа е установено лице, което в района на БНТ си е позволило да разлепя стикери върху служебни автомобили на телевизията. Срещу него е подадена жалба в 3-то РПУ.

Бум на заразени с коронавирус в „Охранителна полиция“

„В сутрешните часове на днешния ден, към 2 без 5, полицейски служители забелязаха напрежение между протестиращите. Лице от мъжки пол е извършило непристойни поведения, като е запалило една от тентите там. Мъжът е задържан”, обясни още Стойнев.

От МВР призоваха протестиращите да се съобразяват с общоприетите правила и норми, както и да зачитат правата и свободите на останалите граждани. Стойнев призова жителите и гостите на града да не се придвижват в централните райони след следобедните часове, защото могат да се озоват в райони с блокирани кръстовища. От полицията правели всичко възможно да осигурят обходни маршрути.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.