Евгения Банева каза, че делото е с гриф „Приоритетно” заради нередностите, описани от тях

Делото „Баневи срещу България” започва наесен в Съда по защита правата на човека в Страсбург. Това съобщи адвокатът на фамилията Христо Ботев.

По думите му магистратите трябва да разгледат множество въпроси, свързани с нарушения на българските съд и прокуратура.

Делото срещу Баневи продължава с разпити на нови свидетели

Самата Евгения Банева уточни, че делото е с гриф „Приоритетно” заради нередностите, описани от тях. По думите й публичното показване на дома и имуществото им били грубо нарушаване на личното им пространство. Семейство Баневи, както и майката на Николай Банев - Мария, са подсъдими у нас за данъчни престъпления и пране на пари.

Антикорупционната комисия с 300 тома доказателства срещу Баневи

„Точка първа е абсолютно неразумният срок на задържане, който към момента, за моя съпруг е 22 месеца, почти 2 години. И това, което адвокат Ботев каза - нарушение на процедурите при издаване на европейската заповед за арест и безобразията при нашето задържане. Изказвания на прокурори - и бившият главен, и настоящият главен, и наблюдаващите прокурори, за нарушение на презумпцията за невиновност”, заяви Евгения Банева.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.