Според него е абсурдно да се затварят пътища, за да се иска оставката на правителството

Лидерът на ВОЛЯ Веселин Марешки е готов на гражданско неподчинение, ако блокадите не бъдат премахнати. Той смята, че е абсурдно да се затварят пътища, за да се иска оставката на правителството. Марешки даде заявка, че и той бил готов да инициира блокади, но не на пътища. 

„95% от българите не подкрепят блокирането на улиците, защото така не пречат на властта, а на обикновените хора”, каза Марешки.

„Ще изчакаме още 1-2 седмици и ние примерно ще блокираме някоя медия със същите искания – оставка на всички, които се сетите. По същата логика по която някои хора стоят на „Орлов мост”. Може да блокираме примерно и централата на Христо Иванов с искане за оставка на президента или на правителството. Разбирате ли колко е абсурдна ситуацията?!”, коментира още той.

Марешки отрече да е нападан на „Орлов мост”

Едно от исканията на протестиращите са предсрочни избори. На фона на предварителните прогнозите Марешки заговори за тарифи на социологическите агенции. 

 

 

„Мога да си вдигна процента в социологическите проучвания. Много добре се знае колко е тарифата. Това е публична тайна. Аз имам достатъчно пари и мога да си го позволя. Много социологически агенции са идвали в офиса ми с оферти. Чувал съм оферти и от 40 000 лв. на изследване, стигали сме и до 10 000 лв.”, обяви Марешки.

Марешки: Правителство на БСП и Радев ще доведе до катастрофа

Той обясни, че според предварителни данни от изследвания доверието към партията му е с едни проценти, а след отказ от негова страна да си плати, цифрите в официалните данни биват занижени. Марешки обаче винаги отказвал, тъй като няма амбиции за властта и е готов веднага да подаде оставка, за да гледа децата и внуците си.

Целия разговор с Веселин Марешки гледайте във видеото.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.