Той бе задържан при акция на Икономическа полиция преди дни

Районен съд – Пловдив отстрани от длъжност д-р Георги Кръстев, който бе обвинен за издаването на фалшиви болнични листове.

По този начин лекарят съзнателно е дал възможност на друго физическо лице получи без правно основание парична сума общо в размер на 36 310,64 лева. Парите са изплатени като обезщетения от Държавното обществено осигуряване за временна неработоспособност. А причинената имотна вреда е в големи размери.

Прокуратурата: Лекар и бизнесмен точели НОИ чрез фалшиви болнични (ВИДЕО)

Медикът  е привлечен за умишлени престъпления от общ характер, свързани с работата му. След събраните доказателства, съдебният състав реши, че са налице основания, че служебното му положение ще създаде пречки на разследването срещу него.

ДАНС и Икономическа полиция претърсват офиси на превозвачи в Пловдив

Решението не е окончателно и подлежи на протест и обжалване пред Окръжен съд – Пловдив.

Припомняме, че д-р Кръстев беше задържан по време на спецакция на Икономическа полиция, заедно с местен бизнесмен за източване на средства от Националния осигурителен институт. Медикът е ортопед и е бил председател и член на лекарска консултативна комисия /ЛКК/.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.