Повече от 40 служители на службите за спешна помощ са пристигнали на мястото

Десет души бяха убити, а над 25 вероятно са затрупани под руините на срутила се триетажна сграда в Западна Индия, съобщава БГНЕС.

Двама работници загинаха на строеж в София (СНИМКИ)

Инцидентът в град Биванди, който е в близост до финансовата столица на Индия Мумбай, е станал малко преди зазоряване в понеделник.

"10 души са загинали, спасихме 11", каза служител от градските власти пред Франс прес.

Взрив срути жилищна сграда в Ереван (СНИМКИ)

Повече от 40 служители на службите за спешна помощ са пристигнали на мястото, включително екип от 30 спасители от Националните сили за реагиране при бедствия (NDRF).

Генералният директор на NDRF Сатя Нараян Прадхан написа в Twitter, че екипи със специализирано оборудване и кучета се опитват да спасят някои от 20-25 души, за които предполагат, че са затрупани от руините на сградата.

Снимки от мястото на инцидента показват, че аварийните работници действат сред бетон и тухлени отломки с висящи над гладите им електрически проводници.

Причината за инцидента не е ясна, но срутванията на сгради са често срещани по време на мусоните от юни до септември в Индия, като стари и нестабилни конструкции поддават след дни непрекъснати дъждове.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.