Прободеният в корема мъж е на 33 години с криминални регистрации за кражби

Мъж намушка друг в областта на корема в бързия влак София-Бургас. Нападението е станало край гара Костенец, научи NOVA. Около полунощ в района на Ихтиман станал скандал между двама пътници. Единият извадил нож и ранил другия.

Влакът е спрян принудително на гара Костенец. Пострадалият е на 33 години, настанен е в столичната Окръжна болница. Състоянието му остава сериозно.

АГРЕСИЯ НА ПЪТЯ: Шофьор стреля по друг след скандал

Сигналът на спешния телефон е подаден  41 минути след полунощ, а медиците се отзовават незабавно на място. Двамата мъже са били сами в купето, когато възникват пререканията, казват от прокуратурата.

Прободеният в корема мъж е на 33 години с криминални регистрации за кражби, като непълнолетен, но не е осъждан.  Откаран е в болница „Света Анна” през нощта в тежко състояние, а лекарите в лечебното заведение го оперират и стабилизират.

Извършителят е задържан на място. Той е на  65 години от Пазарджик, а през днешният ден е освободен с парична гаранция от 1000 лева. 65-годишният мъж е вече с повдигнато обвинение за причиняване на средна телесна повреда. Разследването продължава.

Спречкването между двамата пътници е възникнало малко след Ихтиман. Нападателят пробожда с нож друг мъж.

„Кондукторът вижда свадата, но докато стигне до средата на вагона, той изважда ножа и го наръгва в областта на корема. Помагат на ранения и сигнализират 112, когато се намират между Ихтиман и Костенец”, разказва Константин Азов от БДЖ.

18-годишен стреля с пистолет в центъра на Враца

По това време във влака е имало около 70 души, но не и жандармерия, както обикновено в нощните композиции. Остава загадка и защо се стига до скандала между двамата мъже.

„Той е докаран в много тежко състояние и директно е приет с разкъсан корем и разкъсана коремна стена. Опериран е буквално веднага, като операцията е продължила повече от час”, казва Антон Луков от „Света Анна”.

В момента пациентът е стабилизиран, казват от лечебното завение, но остава под наблюдение заради възможни усложнения.

Част от пътниците на гарата в Костенец, разказват, че и преди са  ставали свидетели на  подобни пререкания между пътници. Същевременно служителите на гарата твърдят, че не знаят нищо за снощи.

А от БДЖ уверяват, че тези случаи са единични, а сигурността във влаковете била на високо ниво.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.