Температурите сутрин падат до нулата в началото на седмицата

Предстои суха, но прохладна есенна седмица. Под влияние на антициклон с център над Румъния първите 3 дни ще са по-студени, а ранните сутрешни часове – мразовити, с температури в Западна и Централна България близки до нулата и с потенциал да се образуват слани. 

 

По тази причина в понеделник е в сила жълт код в 8 области на Западна България. През деня стойностите на термометрите ще се колебаят между 13 и 18 градуса. Най-топло ще бъде около Черноморието и в крайния Югозапад. В планините температурите ще са от 3 до 11 градуса със слаб вятър, най-вече в Стара планина.

Ранните часове във вторник и сряда отново ще са студени, с вероятност от слани в западните райони. Дневните температури обаче леко ще се повишават. От четвъртък нататък затоплянето ще е по-осезаемо и към края на седмицата следобедните температури ще се върнат към диапазона 15-20 градуса. С нахлуването на по-топъл въздух от сряда нататък ще има условия за по-гъсти мъгли по поречието на Дунав, около големите водоеми, в котловините и низините.

 

 

От сряда до края на седмицата се очакват смущения на геомагнитното поле на планетата. Тези явления се усещат от хората с нестабилно здраве и обикновено пораждат главоболие, неразположение и безсъние.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.