Това твърди публикация на местен вестник

Министърът на здравеопазването на Чехия Роман Примула се оказа в центъра на скандал след публикация в местния вестник „Мълния”. Той съобщава, че министърът е погазил грубо инициираните от самия него социални ограничения в страната, въведени като мярка срещу разпространението на коронавирус.

Според публикацията, късно вечерта в сряда Примула е посетил един от най-скъпите ресторанти в Прага. В Чехия в момента е в сила временна забрана за работата на заведенията за обществено хранене. Продажбата на храни и напитки се извършва единствено през специално оборудвано за целта гише и само до 20:00 часа.

ЗА ПЪРВИ ПЪТ В ЕВРОПА: Испания и Франция достигнаха 1 млн. заразени с COVID-19

На сайта на заведението пише, че ресторантът е затворен в съответствие с мерките на властите срещу коронавируса.

Въпреки забраната и съобщението, ресторантът, в който отишъл министърът, се оказал отворен. Изданието посочва, че там освен Примула, е имало и други посетители, между които и други високопоставени служители. Освен това, независимо от разпорежданията, министърът бил без предпазна маска.

В потвърждение на написаното, вестникът публикува и снимки на Примула. Парламентарната опозиция поиска оставката му, а самият той все още не е коментирал случая.

Почина участник в тестовете на ваксината за COVID-19

Ситуацията в Чехия с коронавируса се влоши през последните седмици, което наложи въвеждането на строги ограничителни мерки. Затворени са училищата, ресторантите, баровете, клубовете, спортните и културни обекти, както и много магазини. Преустановена е работата на голяма част от предприятията за услуги на населението. Полицията има право да налага глоби до 400 евро за неносене на маска. 

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.

  1. Получавайте безплатно най-важното от деня в пощата си