В следващите дни ни очаква захлаждане с най-ниски температури в неделя

В ранните часове във вторник на много места в страната ще се образуват мъгли – покрай река Дунав и други големи водоеми, в котловините и низините.  След като се вдигнат, денят ще е слънчев и сравнително топъл за сезона. Температурите следобед ще са от 18 до 23 градуса. В планините ще е тихо и слънчево с температури в най-топлата част на денонощието – между 8 и 15 градуса.

От сряда нататък започва захлаждане с по-динамично време. Сутринта отново ще има условия за мъгли. Следобед обаче ще е облачно в южните райони на страната с малка вероятност тук-там за изолирани превалявания. В четвъртък страната ни ще попадне под влиянието на средиземноморски циклон с валежи в Южна и по-напоителни в Югоизточна България.

В петък и през почивните дни ще нахлува по-хладен въздух. Вятърът ще е студен в петък и в събота, температурите ще паднат, а валежите ще са незначителни. Най-прохладният ден ще е неделя с температури, сутринта близки на места до нулата, а през деня до към 15-16 градуса. В началото на следващата седмица предстои затопляне.

За пътуващите в съседните страни. Гъсти мъгли се очакват вторник и сряда по пътищата на Южна Румъния и Югоизточна Сърбия. За западните ни съседи е в сила жълт код за видимост под 200 метра. На юг – към Гърция преминаването на циклона е съпроводено с червен код за валежи и гръмотевични бури, издаден за цялата централна и южна част на страната. В северните райони на границата с нашата страна кодът е оранжев.

Каква е прогнозата за вашия регион може да видите ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща. 

  1. Получавайте безплатно най-важното от деня в пощата си