Средствата от рециклирани капачки ще се събират за закупуване на детска линейка

36 болници са получили ново оборудване за неонатологиите си, благодарение на 400 тона рециклирани пластмасови капачки. Това е равносметката, която правят от кампанията "Капачки за бъдеще", три години след нейното начало. Събиране на средства за закупуване на детска линейка е новата цел на организаторите. А есенната кампания по предаване на капачки в София предстои.

Кампанията "Капачки за бъдеще" става на 3 години

„Събирането ще е в неделя между 9 и 14 часа на площад „Александър Батенберг”. Сега кампанията се насочва към детски линейки. В България има недостиг на такива – има една напълно оборудвана и една частично. Двете линейки обаче са само в София, а трябва да има и в останалата част от страната ”, заяви Лазар Радков– организатор на кампанията.

Организаторите обаче апелират освен капачки, който има възможност, да дарява и средства, тъй като закупуването на линейки е твърде скъпо – между 150 и 160 хиляди лева.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.