Това обяви здравният министър

Австралия съобщи днес, че за първи път от близо пет месеца в страната не е установен нито един случай на коронавирус за денонощие.

В щата Виктория, където бяха регистрирани над 90 процента от 907-те свързани с COVID-19 смъртни случая в страната, няма нито един нов заразен и нито един починал вече втори пореден ден.

Великобритания, Австрия и Португалия наложиха блокади

Тъй като и в останалата част на Австралия също не е отчетен нито един случай на коронавирус, това е първият ден без местно предаване на заразата от 9 юни насам, отбеляза здравният министър Грег Хънт.

Жителите на Мелбърн, столицата на щата Виктория, се радват на първия уикенд, в който кафенетата, ресторантите и кръчмите отново посрещат клиенти.

ЕВРОПА СРЕЩУ COVID-19: Блокади, вечерен час, рестрикции

Австралия успя да сведе броя на заразените с коронавирус до малко над 27 500 от началото на пандемията, благодарение на това че бързо затвори международните си граници, наложи ограничения за социална дистанция и извърши широко тестване и проследяване, отбелязват световните агенции.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.

Източник: БТА