Книгата съдържа 11 истории – условно разделени на две части – „Разкази“ и „Новели“

Журналистът Неделчо Михайлов дебютира като писател. В края на миналата седмица от печат излезе книгата му „Балкански буквар”, включваща 11 разказа.

Авторът е личност, позната ни до този момент от други негови битности, свързани най-вече с медиите. Книгата съдържа 11 истории, разделени на две части – „Разкази“ и „Новели“, като делението е наистина условно и касае може би само дължината на текстовете. Автор на предговора е Любен Дилов-син, който не слага името си под творбите на всеки автор. Корицата е създадена от Мариета Ценова.

Със сигурност може да се каже, че на българския литературен пейзаж се появява талантлив и истински, непресторен разказвач. Повечето от историите са с неясна или по-скоро неустановена география, което ги прави още по-самобитни и като че ли - още по-балкански. Вероятно трябва наистина да започнем да се учим кои сме ние на Балканите – свят, населен с грешници, светци и демони.

„Неделчо Михайлов просто разказва чудесни истории, с напевен, чист български език. От онези истории, дето ту ти се струва, че си се изгубил в звездните равнини на Добруджа, ту че пропадаш в обърнат наопаки Балкан. А всъщност те нямат конкретна география, защото се случват навсякъде из топонимията на душата. Резултатът е толкова приятно изненадващ, че ми е трудно да измисля метафора за него...“, казва за книгата Любен Дилов-син.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.