Екипите, търсещи хора, тя определи като едно от най-впечатляващите неща

Репортерът на NOVA Ивомира Пехливанова проследи спасителните операции в Измир след силното земетресение, което удари града. Екипите, търсещи затрупани хора, тя определи като едно от най-впечатляващите неща. С риск за собствения си живот те денонощно са били при руините.

„Кадърът обаче, който обобщава цялата обстановка там, е този на спасеното 3-годишно момиче Елиф, държащо ръката на един от своите спасители. Тази снимка наистина трогва сърцето, тъй като показва чудото на живота”, сподели репортерът.

Спасиха 3-годишно дете под развалините в Измир (ВИДЕО+СНИМКИ)

Ивомира посочи, че много граждани са наблюдавали спасителните акции и са оказвали морална подкрепа на екипите.

Най-тежко засегнатият от земетресението е квартал „Байракли”. Според местните там е имало поне 20 сгради, за които е било известно, че са опасни.

„Те са строени преди около 30-40 години с некачествен материал. Предстояло е тяхното разрушаване. Ясно е кои са те и за местните случилото се не е изненада. Когато се разхождаш из квартала, виждаш сгради без нито една пукнатина и между тях - някоя рухнала постройка”, разказа Ивомира.  

За нея най-емоционалните моменти по време на спасителните акции са били тези, в които настъпвала пълна тишина. Тогава надеждата, че е открит още някой оцелял, била най-силна.

ВСИЧКО ЗА МОЩНИЯ ТРУС ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.