Продължава търсенето на оцелели

На третия ден от катастрофалния трус в Турция и Гърция - добра новина! 3-годишно дете беше извадено живо от развалините в Измир. То беше едно от двете деца, които в рамките на няколко часа бяха намерени живи, въпреки че от земетресението вече минаха три дни. Издирвателните работи продължават и в момента, а броят на жертвите надхвърли 85.

Продължава търсенето на оцелели в Измир

Спасеното момиченце се казва Елиф. Цялото му семейство беше изваденот от развалините още в събота. Само 3-годишното детенце липсваше. Цялата страна посрещна с облекчение новината, че Елиф е намерена. Детето не е пострадало тежко. За съжаление друго дете от семейството е починало в болница и влезе в удължаващия се списък на фаталните случаи.

Търсенето продължава, въпреки сериозно намаляващите шансове, някой да бъде намерен жив под срутените сгради

NOVA ОТ ЕПИЦЕНТЪРА: Жертвите на труса в Измир продължават да растат

 

"В момента провеждаме дейности по търсене и спасяване на шест различни обекта, където се намират осем сгради. Досега сме извадили повече от 100 души живи от отломките. Ако има някаква опасност предупреждаваме хората да не влизат в сградите. След проверка, министерството се произнася, дали те са безопасни”, заяви Мехмет Гюлюоглу, ръководител на Агенцията за спешни ситуации.

Стотици останали без покрив прекараха поредна нощ в палатки. За нуждите им са осигурени 13 хиляди походни легла и 3500 палатки. Властите посъветваха хората да не влизат в пострадалите от труса сгради преди експерти да са оценили степента на опасност от срутване. Управляващите се зарекоха да не допуснат зимата да завари хората на открито

Учениците в Измир не се върнаха в училище, защото властите решиха всички учебни заведения да останат затворени за една седмица. Турция има опит с подобни бедствия. В началото на годината имаше мощно земетресение с десетки жертви в Елязъг. А през 2011 година само загиналите в земетресението във Ван бяха над 500.

 

 

ВСИЧКО ЗА МОЩНИЯ ТРУС ЧЕТЕТЕ ТУК

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.

Източник: БГНЕС