Пандемията е отнела живота на 1,2 милиона души по света

Европейските държави продължават да налагат мерки, за да спрат разрастването на втората вълна на пандемията.

Часове след нападението във Виена, в Австрия влязоха в сила редица ограничения. Коледният базар в столицата няма да се състои. Въвежда се и вечерен час от 20:00 до 06:00 сутринта.

Вторият по големина град в Гърция - Солун и северната провинция Серес също са под локална блокада. Жителите на тези райони могат да напускат домовете си за работа или по медицински причини.

Пандемията от коронавирус е отнела живота на 1,2 милиона души по света. Заразените са повече от 46 милиона.

„Докато много държави поставиха COVID-19 под контрол, случаите в някои държави в Европа и Северна Америка продължават да растат. Това е пореден критичен момент за действие. Пореден критичен момент, лидерите да се намесят. Пореден критичен момент хората да се обединят в името на общата цел. Използвайте възможността. Не е твърде късно! Имаме роля, която трябва да изиграем в прекъсването на заразата и видяхме, че това е възможно”, заяви директорът на СЗО Тедрос Аданом Гебрейсус.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.