Във вторник в Истанбул и Анкара обявиха вечерен час за граждани над 65-годишна възраст

Турция обяви забрана за пушене на открито във всички провинции в опит да спре нарастващите случаи на коронавирус, съобщи в. „Сабах“, цитиран от БГНЕС.

Според циркуляр на вътрешното министерство, изпратен до губернациите в цялата страна, пушенето ще бъде забранено на повечето места на открито, включително претъпкани улици, спирки и градски площади.

Ходът дойде часове, след като офисите на губернаторите на Истанбул и Измир обявиха отделно забраната за тютюнопушене за съответните градове, като вътрешното министерство разшири забраната в цялата страна.

В Европа ситуацията с коронавируса остава сериозна

Министерството също така помоли губернаторите да наблюдават огнището в техните провинции и да въведат полицейски час за възрастни граждани, най-рисковата група, атакувана от COVID-19.

Нарастващият брой инфекции в Турция принуждава властите да възстановят определени ограничения.

Във вторник провинциите Истанбул и Анкара обявиха вечерен час за граждани на възраст 65 и повече години, като им позволиха да излизат навън от 10.00 до 16.00 ч.

ПРЕЗ „ОЧИТЕ” НА GOOGLE: Как вирусът се отрази на живота ни

Министерството на здравеопазването съобщи в сряда, че Турция е регистрирала 2693 нови пациенти с COVID-19 и 86 смъртни случая.

Според данните в сряда общият брой на пациентите с COVID-19 от началото на пандемията в страната надхвърля прага от 400 000, докато общият брой на загиналите от COVID-19 нарасна до 11 145.

БЛС: Самолечението при COVID-19 е опасно

Междувременно общият брой на възстановяванията се увеличи до 344 613, като допълнителни 2112 пациенти бяха тествани отрицателно за COVID-19 предишния ден.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.