Заради коронакризата 78 % от българите, които ще се възползват от големите намаления, ще го направят чрез покупка в интернет

Черен петък по време на пандемия! Броени часове делят любителите на пазаруването до едно от най-очакваните шопинг събития. Официално това е последният петък на ноември, но тази година заради коронавируса - големите намаления започват седмица по-рано, и то основно в интернет.

Пазаруването т.г. на Черен петък ще е предимно от вкъщи, където ще можем часове наред да сравняваме цени и продукти докато пием кафе на дивана в хола.

„НА ТВОЯ СТРАНА”: Може ли крем за уголемяване на бюста да замести пластичната хирургия?

Заради коронакризата 78 % от българите, които ще се възползват от големите намаления, ще го направят чрез покупка в интернет. Най-много ще купуваме дрехи, обувки, домакински електроуреди, смартфони, играчки, но и забележете - продукти за декорация и ремонт на дома. Пазаруването и по интернет, и в големите търговски центрове, ще се случва по нови правила.

Едва ли ще се станем свидетели на гледката на блъскащи се да влязат в магазина хора  тази година. Защото пандемията промени правилата навсякъде. Дори и при голямото пазаруване.

„Правилата са променени драстично – това ще бъде първият Черен петък, който ще се случва в пандемична обстановка”, посочва Пейо Майорски от Асоциация за защита на потребителите.

„НА ТВОЯ СТРАНА”: Маски и шлемове без реална защита заливат пазара у нас (ВИДЕО)

Моловете вече са в трескава подготовка за голямото шопинг събитие. Но предизвикателствата за търговците този Черен петък ще са много повече.

„Независимо от ситуацията – интерес към изгодните оферти на Черен петък има и това си остава едно от най-очакваните събития за любителите н пазаруването. Най-големият плюс е, че можеш да докоснеш продукта, да го видиш, да го пробваш, да го почувстваш – въобще емоцията от физическото пазаруване е нещо несравнимо. Това е едно преживяване”, заяви  Теодора Тодорова – маркетинг мениджър във верига магазини.

Подробностите гледайте във видеото.

А вашите сигнали и предложения за теми очакваме на имейла и фейсбук страницата на рубриката „На твоя страна”.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.