Съпругът й пък смята да подаде жалба пред Върховния съд

Британка се разведе с мъжа си, защото работел много, нямал почивен ден, не бил у дома по време на празниците и не видял как растат децата им, пише „Мирър”. Чарлз Айе-Куми твърди, че правата му са били нарушени, тъй като бракът е разтрогнат едностранно. В заявлението си за развод бившата вече съпруга е посочила като основание „неразумното поведение” на мъжа си.

Мъж измина 400 километра за успокоение след скандал със съпругата

64-годишният мъж смята да подаде жалба пред Върховния съд. Той се оплака от „твърде опростеното” законодателство в областта на бракоразводните дела. Според него, липсата на обосновка за „неразумното поведение" нарушава върховенството на закона, който гласи, че всеки закон трябва да бъде ясно дефиниран и да има граници.

Айе-Куми заяви, че когато бившата му съпруга Марион е говорила за неговото постоянно отсъствие от къщи, всъщност е ставало дума за период от преди 20 години, когато той е работил наистина много, за да плаща ипотеката.

„Признавам, че пропуснах няколко семейни празника и работех с клиенти 24/7, през почивните дни и късно вечер. Именно това ме отличава от големите компании, които вършат същата работа, която и аз”, разказва Айе-Куми. Той споделя, че работи сам и няма на кого да разчита.

ИСТИНСКА ЛЮБОВ: Канадка се ожени за мъжа си отново, две години след като губи паметта си

Потърпевшият заяви, че не е имало никакви индикации, че Марион смята да го напусне, когато малко преди 60-тия си рожден ден тя обявила, че иска да се разделят.

Айе-Куми твърди също, че са нарушени човешките му права, защото от него се иска да разкрие лична финансова информация във връзка с финансовото споразумение за развода, която след това може да бъде публикувана онлайн от съда.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.

Източник: БГНЕС