Той бил намерен изтощен и премръзнал

Италианската полиция откри мъж, който изминал близо 400 километра за повече от седмица, за да се успокои след скандал със съпругата си, съобщи ДПА.

Той бил спрян от полицейски патрул в ранните часове в понеделник край град Фано, в централната част на Италия. Мъжът бил изтощен и премръзнал, каза Антонио Скуанчи от местната полиция.

Мъжът разказал на органите на реда, че напуснал дома си в района на Комо на 22 ноември и хванал влак до Милано. Оттам тръгнал пеша към Пулия, в южната част на страната.

Град Фано, където бил спрян от властите, е на 379 километра от централната гара в Милано. Според Гугъл Мапс пътешествието му пеша отнема 79 часа, без спиране за почивка.

Властите настанили мъжа в хотел и се свързали със съпругата му, която дошла да го прибере. Скуанчи отрече медийни съобщения, че клетият италианец бил глобен за нарушаване на вечерния час от 22 часа до 5 часа, въведен в страната заради пандемията.

„Преценяваме ситуацията, но до момента глоба не е налагана”, каза представителят на полицията.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.

Източник: БТА
  1. Получавайте безплатно най-важното от деня в пощата си