Нападението с цел грабеж е извършено посред бял ден

72-годишна жена е била нападната и пребита в столичния квартал "Овча купел". Нападението е с цел грабеж е извършено в четвъртък посред бял ден. 

Обраха пенсионер, минути след като взел пенсията си (ВИДЕО)

Възрастната жена е била съборена на земята и ритана по тялото и главата. Потърпевшата поиска да остане анонимна, защото се страхува за живота си. Тя обаче разказа в ефира на „Здравей, България”, че е била нападната, докато се прибирала към дома си.

Арестуваха трима заподозрени за нападение над възрастна жена в Белозем

По думите й нападателите са били деца. Тя видяла само двама от тях. Записи от камери обаче показали, че е имало и трети човек. Те опитали да задигнат чантата на жената.

Потърпешвата не е подавала жалба в полицията, каза нейната дъщеря. Това не е първият подобен случай. Само ден по-рано по сходен начин е направен опит за грабеж срещу друга жена в същия квартал.

Софийска районна прокуратура се самосезира след материала, излъчен тази сутрин в ефира на "Здравей, България", съобщават на сайта на ведомството. Прокурор вече е образувал досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 198, ал. 1, вр. чл. 18, ал. 1 от НК (опит за грабеж). Разследването е възложено на 06 РУ-СДВР.

Подробностите гледайте във видеото. 

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.