89-годишният мъж се е разделил с 400 лева

Обраха пенсионер посред бял ден в София. 89-годишен мъж се раздели с 400 лева, минути след като взел пенсията си от пощенския клон в столичния квартал „Гео Милев”.

ЗА 30 ЛЕВА: Пребиха 89-годишен мъж с дървен кол

Видеокамери са заснели как автомобил спира на улицата. Измамникът се представил за главен касиер от пощата. Казал на пенсионера, че са му дали по погрешка 50 лв. по-малко. Мъжът дал цялата си пенсия, за да бъде преброена. И минути по-късно осъзнал, че е станал жертва на  измама. По случая работят полицаи от Първо районно управление.

Пребиха жестоко дете с тръби и колове, за да откраднат колелото му (ВИДЕО)

„Започнах да броя парите, дали са толкова, колкото получавам. Той като видя, че ми треперят ръцете и каза: „Дай бе, дай аз да ги преброя по-бързо”. Аз с цялата си наивност  му подадох пачката с пари, той взе да брои. Каза: „Тези са за тебе”. Подаде ми ги. Даде ми и петдесетачката, която стоеше на седалката, но като ми подаде парите, аз почувствах, че са по-малко. И той веднага тръгна”, разказва Иван Дечев.

Целият разказ на потърпевшия гледайте утре в „Здравей, България”.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.