Нападателите се издирват

14-годишно дете беше нападнато и пребито с метална тръба и дървени колове от двама маскирани мъже. Целта им била да му откраднат колелото, което струва над 5000 лв. Велосипедът не е скъпа прищявка. Пострадалото момче е млада надежда в планинското колоездене и го ползва за състезания и тренировка. Сега родителите му предлагат възнаграждение за този, който помогне в откриването на биячите и на колелото, за да може синът им да се състезава отново.

Пребиха възрастна жена за 13 лева и бутилка вино

Преди две седмици 14-годишното момче се класира на пето място в престижно състезание по планинско колоездене.

Вчера излиза да тренира с велосипеда на място, което не му е познато. Негов приятел го убеждава да стигнат до влаковите релси край Северния парк, за да пробва подходящи места за скокове. Там се случва и престъплението.

„Биха ме, но аз държах колелото до последно. Удряха ме по гърба, ръцете, главата”, разказа пострадалото дете. То има хематоми по цялото тяло.

Младежи пребиха и се гавриха с 15-годишно момче в Лясковец

Приятелят на момчето избягал още преди нападението. А веднага след атаката, то звъннало на баща си.  

„Това не може да продължава така. Не може да нападат едно 14-годишно момче с тръби. Това си е опит за убийство!”, твърди бащата Иван Кърджов.

За младата ни надежда в колоезденето велосипедът не е скъп само от финансова гледна точка. С него детето иска да сбъдне мечтата си.

„Искам да стана първи и да взема световната купа”, сподели той.

От столичната полиция заявиха за NOVA, че разследват случая. Нападателите се издирват.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.