Предполага се, че нападението е на расова основа

Четирима младежи от Лясковец пребиха и се гавриха с 15-годишно момче без причина.  Жертвата е от ромски произход. Случаят е от 14 май. За нападението е задържан единият от младежите. Сред мъченията, на които е било подложено 15-годишното момче, е вкарване в кофа за боклук и хвърляне през мост.

Двама мъже пребиха майка и дъщеря, отведоха непълнолетно момиче

Румяна Бяхова е майка на три деца. Живее в Лясковец. Тя и семейството ѝ са познати като добри и работливи хора. Пред седмица, около 21 часа, изпраща 15-годишният си син Стефан до магазина. След два часа той се прибира пребит до неузнаваемост. „Устата му беше изкривена, ухото му надуто. Били са го отпред. Много са го били“, обясни тя.

Жертвата е Стефан Стефанов. Той има слаб спомен за случилото се. „Сложиха ми качулка на главата. Един от тях ме удари силно в лицето. Аз припаднах. После се съвзех в парка и нищо не помня“, сподели момчето.

СЛЕД ПОБОЯ НАД СЕМЕЙСТВО ВЪВ ВИДИН: Версията на един от предполагаемите нападатели (ВИДЕО)

Гаврата с него започва на пейките в парка и приключва на моста, откъдето е хвърлено. А след това унижението над момчето продължило. От четиримата, замесени в побоя – момчета на 16, 17, 18 и 20 години – задържан за 24 часа е бил само най-големият. Денислав Митков отскоро живее в Лясковец при дядо си. Отказа да обясни, защо е бил 15-годишният Стефан. Майката на пребитото момче твърди, че част от момчетата са се опитали да се споразумеят със семейството, за да не завежда съдебен иск.

Четиримата младежи са известни на полицията. Сред тях има и осъждани. Образувано е досъдебно производство за нападение над непълнолетно лице по хулигански подбуди.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.

  1. Получавайте безплатно най-важното от деня в пощата си