Това е единственият музей у нас, който работи днес

В първия ден от Новата година - по традиция, отвори врати единственият музей у нас, който работи днес. Крепостта Царевец вече посреща първите си посетители, и то с изненади.

Час преди музеят да отвори врати, 10-годишният Николай Петров от Добрич чакаше на гишето, за да си купи билет.

„Тук ме доведе историята. Празнувахме във Велико Търново Новата година. Пожелавам нещата с вируса да се оправят и да има повече излекувани хора”, каза момчето.

Николай и неговото семейство получиха безплатен екскурзовод в лицето на музейния директор. Вече 12 години „Царевец” работи и в последния, и в първия ден на годината. 

 

 

В първият ден на новата година желаещи да посетят средновековната крепост, не липсваха. Въпреки този факт, от музея отчитат най-лошата година в историята.

„Сравнено с предишните години, когато имахме по 250 000 посетители, тази година е 1/5 от тази цифра. Като цяло сме доволни, че въпреки ограниченията хората обичат да се разхождат и да опознават културно-историческото наследство”, каза директорът на музея Иван Църов.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.