Вчера страната получи първите доставки хуманитарна помощ

В хърватския град Петриня пристигна първият тир с минерална вода, помощ от България, за пострадалите при разрушителното земетресение в Хърватия на 29 декември 2020 г., информира външното ни министерство. 

България помага на Хърватия със 100 000 евро

Доставката беше посрещната от представители на Хърватския Червен кръст и посланика ни в Загреб Генка Георгиева. Пратката с минерална вода съдържа 30 палета от 15 120 бутилки, общо 22 800 литра.

Българските „Спартани” кацнаха успешно в Хърватия (СНИМКИ)

От МВнР припомнят, че вчера Хърватия получи първите доставки хуманитарна помощ от България с три полета на военно-транспортни самолети „Спартан“ с екипажи от състава на българските Военновъздушни сили, натоварени със сгъваеми легла, матраци и радиатори.

На 30 декември 2020 г. Министерският съвет отпусна чрез бюджета на МВнР и 100 000 евро в помощ на Хърватия за възстановяване от земетресението.

ВСИЧКО ЗА МОЩНИЯ ТРУС ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.