Живеещите в къщата са силно притеснени

Зрители на NOVA сигнализираха за сериозен проблем с канализацията във варненския квартал „Виница”. Една от къщите там вече буквално е залята от фекални води, които се изсипват директно в двора на имота.

Кога валежите ще спрат

Живеещите в къщата, както и техни съседи, са силно притеснени и вече второ денонощие с подръчни средства спират отпадните води да не влязат в домовете им.

„Когато водата нахлу в нашия имот, тук почти нямаше дъжд. Ден по-късно, след като отводнихме, вали бавно и напоително, а проблем няма”, разказва Иванка Яначкова, собственик на имота.

В СТРАНАТА: Отводняват къщи, 100 населени места са без ток

„Всичко се случи много бързо и дойде от запушена шахта, която честа аварира. Досега водата се отвеждаше надолу по асфалта, но сега строителите, които изграждат кооперация наблизо, са направили канал, който да я отвежда към нас”, каза още тя.

„Причината да се случи това е, че дъждовната вода се смесва с битовата и голяма част от сградите си вкарват водите от дъжда в канализацията. Реагирахме в рамките на час и половина. Варна обаче обслужва 1200 км канализации. Нормално е понякога да се случват и такива аварии”, заяви управителят на ВиК-Варна Валентин Вълканов.

Още по темата гледайте във видеото.

ПОЛОВИН БЪЛГАРИЯ ПОД ВОДА

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.