Желаната литература може да бъде поръчана по електронен път в няколко стъпки

История от Варна. Там хората вече могат да си взимат книги от библиомат. Машината е първата такава в страната, а идеята е на екипа на регионалната библиотека. Така желаещите ще могат да си взимат книги безконтактно.

За да се възползвате от услугите му е необходимо да направите поръчка за желаната книга на сайта на регионалната библиотека във Варна.

Желаната литература може да бъде поръчана по електронен път в няколко стъпки.

"Когато читателя заяви, че иска да бъдат получени чрез БиблиоМат-а, получава потвърждение, че книгите са налични и също така е-майл в който е написан номера на клетката в която са поставени и кода с който клетката се отключва", обясни Радка Калчева - директор на РБ "Пенчо Славейков" - Варна.

 

 

Представиха книгата Illusio Magna, екранизирана във филма „Пепел върху слънцето“

За реализацията на идеята  помага евродепутатът Емил Радев и дългогодишния директор на културната институция д-р Емилия Милкова.

"Аз много се надявам този новаторски опит на Варненската библиотека да се пренесе и в други библиотеки. В тези кризисни времена колкото повече българи имат достъп до книгите, до материалите, толкова по-добре ще се чувстват те", сподели Емил Радев - евродепутат.

Чрез новата услуга читателите ще имат достъп до заявените  книги по всяко време на денонощието, през работни и почивни дни.  За Новините на НОВА - Емил Дамянов.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.
 

Всички новини от NOVA NEWS гледайте в канала на телевизията във Vbox7.