За това съобщиха от Областния кризисен щаб

Огнище на COVID-19 е регистрирано в детска градина в Сливен, съобщиха от Областния кризисен щаб. Към момента са заболели 9 души педагогически и непедагогически персонал. Те са установени при извършени по епидемични показания изследвания на всички работещи в детското заведение, информираха от РЗИ. За някои от пробите все още се чакат резултати. Заболяло е и едно дете от градината. Под карантина е една от групите.

Удължават извънредната епидемична обстановка (ВИДЕО)

Общият брой на диагностицираните през последното денонощие болни в областта е 41 души. Сред тях са четирима учители от различни учебни заведения - трима са били установени с PCR-тестове, един е дал положителен резултат при изследването на педагозите в Сливен с бързи антигенни тестове на 25 януари. При изследванията през вчерашния ден  всички резултати от взетите проби са отрицателни за коронавирус.

Проф. Ангелов за ресторантьорите: За проявен разум ли протестират?

Сред заболелите е дете на 7 години, ученик в начален етап. Лечението му се провежда в домашни условия под наблюдението на личния лекар.

Репортер: Георги Манев

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.