Това потвърди здравният министър Костадин Ангелов

11 тийнейджъри са призовани в полицията заради шумното парти в хостел в центъра на София, което се проведе през уикенда. На събирането е присъствал и непълнолетният син на президента Румен Радев, потвърди здравният министър  Костадин Ангелов.

„Повече не мога да ви кажа, имате свръх очаквания от министъра на здравеопазването. Все пак ние не провеждаме разследване, това е в компетенциите на МВР”, заяви министър Ангелов.

Сигнал за партито е подаден от собственика на пицарията, която се помещава в сградата на хостела, след като празнуващите хвърляли предмети на улицата. За случая веднага е уведомен и инспектор в Детска педагогическа стая на 4 РУ, където днес всички непълнолетни бяха извикани да се явят с родителите си. В това число и президентския син. Той обаче не се отиде в районното.  Възможно е това да се случи в някой от следващите дни или днес детето на държавния глава да се е явило в някое от териториалните подразделения на управлението.

 

От прессекретариата на президента излязоха и с писмена позиция, в която съобщават, че синът на Румен Радев не е задържан от органите на МВР, нито е отвеждан в районно полицейско управление. Отричат и твърденията, че събиранието, се е провело на територията на заведение, както и информацията, че родителите му са отказали да го придружат до дома му след проверка за самоличност.

Прессъобщението на държавния глава приключва с думите: "Жалко е, че представители на изпълнителната власт стават съпричастни в тиражирането на неистини и, от друга страна, погазват законовите гаранции за закрила на личността на непълнолетни".

Пред NOVA от пресцентъра на НСО заявиха, че не охраняват сина на държавния глава и респективно не е имало техни представители на партито. 

СКРИТА КАМЕРА: Организират ли се нелегални партита в имоти под наем (ВИДЕО)

Вижте цялата позиция на прессекретариата на президента:

"В отговор на отправени от медии въпроси прессекретариатът на държавния глава разпространява следната позиция:

Синът на президента Румен Радев не е задържан от органи на МВР или отвеждан в РПУ. Неверни са и твърденията, че събирането по повод на рожден ден е било в столично заведение, както и за отказ на родителите му да го придружат до дома след проверка за самоличност. 

Жалко е, че представители на изпълнителната власт стават съпричастни в тиражирането на неистини и, от друга страна, погазват законовите гаранции за закрила на личността на непълнолетни".

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща. БЕЗПЛАТНО е.