Поредният му триумф превръща изолирана циментова конструкция в изоставен склад в разрушен училищен автобус

Португалският художник Одеит е майстор на изкуството на илюзиите. Използвайки спрей боя, той е в състояние да добави визуална дълбочина към плоските повърхности. Получените изображения изглеждат толкова реалистични, че е трудно да се повярва, че са просто нарисувана илюзия. Поредният му триумф превръща изолирана циментова конструкция в изоставен склад в разрушен училищен автобус. Илюзията е толкова истинска, че предизвиква сензация онлайн.

ДЕТЕ ЧУДО: 12-годишно момче плете шедьоври и дарява печалбата (СНИМКИ+ВИДЕО)

Автобусът изглежда перфектно в празната среда и на пръв поглед е като изхвърлено превозно средство, седящо в пусто пространство. Едва когато погледнете снимката „преди“, осъзнавате, че това изобщо не е превозно средство. И при по-внимателно разглеждане зрителят наистина може да оцени техническите умения, необходими за осъществяването на тази трансформация.

ИЗКУСТВО С ПРЕДМЕТИ ОТ ЕЖЕДНЕВИЕТО: Как храната и домашните потреби станаха арт обекти (СНИМКИ)

Одеит започва, като подпитва последователите си, чрез снимка на блокоподобната структура към която пита хората да познаят в какво ще я превърне с боя. Само три дни по-късно той разкрива своя шедьовър. Вниманието на графити художника към детайлите е несравнимо, като той дори рисува правилната сянка на автобуса на стената, според това как слънцето я филтрира през отворения покрив.

МРЪСНИ ШЕДЬОВРИ: Артист превръща кални коли в изкуство (СНИМКИ+ВИДЕО)

Снимките на текущата работа показват как той успява да изгради илюзията с помощта на черна спрей боя, за да създаде контури и да маркира точки, където линиите на перспективата трябва да се събират. И все пак, дори и да видим как работата се съчетава, прецизността, с която рисува Одеит, прави работата му невъзможна за повтаряне. Няма съмнение, че Одет е затвърдил позицията си на топ илюзионист в света на графитите днес.

Превъртете надолу, за да видите още повече от невероятното 3D изкуство на Одеит.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.
 
Всички новини от NOVA NEWS гледайте в канала на телевизията във Vbox7.