Той вижда слоевете прах и мръсотия като перфектни пигменти за оживяване на скритите вътре образи

Илюстраторът Никита Голубев (известен още като ProBoyNick) преобразява мръсните коли в Москва една по една. Художникът намира паркирани автомобили, покрити с мръсотия, и ги превръща в произведения на изкуството.

Той вижда слоевете прах и мръсотия като перфектни пигменти за оживяване на скритите вътре образи. Превръща калта и саждите на превозни средства в необикновени портрети на животни и природни сцени. В крайна сметка това, което е мръсна кола на един човек, е платното на този художник.

Многообройните мръсни автомобилни шедьоври на Голубев неочаквано намериха временно, разкрасяващо решение за песъчинките и мръсотията на неговия град. Въпреки че не е първият, който „рисува“ с прах и отломки, той вдъхновява ново поколение улични художници в своята общност да последват примера му.

Превозните средства, покрити с прах и мръсотия, се превръщат в произведения на изкуството, благодарение на продължаващия проект на Никита Голубев за мръсни автомобили.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.
 
Всички новини от NOVA NEWS гледайте в канала на телевизията във Vbox7.