Учени от Монреал поканили 372 доброволци за участие в експеримента

Канадски учени установиха, че хората, които си устройват първа среща, разполагат само с три минути, за да направят добро впечатление. Учени от Монреал поканили 372 доброволци за участие в сеанси за запознанства. На първа среща те трябвало да дадат оценка на партньора за не повече от 3 минути.

Какво кара жените да изневеряват

Преди всяка сгляда участниците трябвало да попълнят въпросник, за да се установи техният характер и тяхното чувство за благополучие. Твърденията им трябвало да бъдат валидирани от приятели или от членове на семейството им.

Учени направиха изненадващо откритие за женския оргазъм

Екипът на Лорън Кер от университета "Макгил" направил така, че след всеки 3-минутен сеанс участниците давали оценка за личността на партньора. След това тя била сравнявана с тази от предварителния въпросник .

Учени откриха на какво се дължи продължителността на съня ни

Повечето от участниците отгатвали предварителните данни за нула време. Най-лесно разпознаваемите персони били по-заможните, с високо чувство за самоуважение и удовлетвореност от живота. Експериментите били проведени в района на Монреал в периода 2017-2018 година преди избухването на пандемията. 

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща. БЕЗПЛАТНО е.
Източник: БТА