Инцидентите станаха в рамките на минути

Две катастрофи в рамките на минути на магистрала „Тракия” тази сутрин. Турски тир излезе от платното, премина през аварийната лента, счупи обезопасителната ограда и излезе от магистралата. Гледайки този инцидент, шофьори на още две коли се удариха и изхвръкнаха в канавката.

Пострадали са двама души от леките автомобили, които са закарани в болницата в Пазарджик без сериозни наранявания. 

 

Шофьорът на камиона най-вероятно е заспал зад волана. Той не е пострадал. 

Тир се завъртя на "Тракия" и предизвика 16 км задръстване (СНИМКИ+ВИДЕО)

Движението не е спряно или ограничено.

Катастрофата става в района на Пазарджик малко след 11:00 часа. Турски тир, движещ се в посока София, внезапно напуска платното. Минава през аварийната лента, влиза в канавката, удря няколко бетонни колчета, къса предпазната мрежа и се спира в полето.

„Никой не знае дали е заспал, дали нещо му е станало и затова е напуснал пътното платно”, обясни инспектор Костадин Огнянов от „Пътна полиция“- Пазарджик.

Турският тир е превозвал столове от Истанбул за Англия. В камиона са пътували двама шофьори. Отървали са се без драскотина. Този, който е бил зад волана, отрича да е заспивал.

Минути по-късно разсеян шофьор рязко намалил скоростта, за да види от любопитство катастрофиралия тир. В този миг го настига друга кола и го блъска отзад. Вследствие на удара двата автомобила са изхвърчали в канавката. Една от колите се обръща, а другата челно се забива в бетонен кол.

„Има двама закарани в болница, които видимо не са много в лошо състояние, но все пак докторът каза, че трябва да ги прегледат”, заяви инспектор Костадинов.

Пострадалите са водачът на обърнатия автомобил и пътуващата с него жена. Откарани са в болницата в Пазарджик с наранявания, но без опасност за живота.

Специализирана техника издърпа катастрофиралия тир. Не се наложи затваряне на магистралата, тъй като всички участници в инцидента бяха извън пътното платно.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.
 
Всички новини от NOVA NEWS гледайте в канала на телевизията във Vbox7.