Пунктовете за имунизация в "Пирогов" са 5

Отлив на желаещи във втора и трета фаза на ваксинационната кампания, отчитат здравните служби. Това наложи преждевременен старт на четвъртия етап.

Пет са пунктовете за имунизация в "Пирогов", които вече са готови да посрещнат желаещите да се ваксинират от четвърта фаза. Към нея спадат хора над 65-годишна възраст и лица с хронични заболявания. Те ще се ваксинират с препарата на AstraZeneca, а специалистите там са готови да отговарят на техните въпроси. 

 

Учени искат ваксината на Pfizer да се поставя през по-дълъг период

„Единственият начин да се преборим с пандемията е чрез ваксини. Желаещите трябва да минат през регистратура, за да заявят желание за имунизация. Следва преглед от лекар. Връщали сме пациенти, които имат температура и жени с филъри и ботокс. Със сигурност ще има записване, защото не може да си позволим струпване на хора”, каза Силвия Чолакова, директор на Медицински център към УМБАЛСМ "Н.И.Пирогов” в ефира на „Здравей, България".

В четвъртата фаза са включени 1 800 000 пенсионери и 300 000 хронично-болни.

Специалистите отчитат, че динамичната обстановка превръща ваксинацията по целия свят в предизвикателство. Но успокояват, че нито една от разрешените на пазара ваксини не крие опасност.

Междувременно премиерът разпореди едновременно с четвъртата фаза от ваксинационния план да се създаде зелен коридор за всички желаещи да се ваксинират.

Репортери: Ева Костова, Наталия Герджикова

Проф. Мутафчийски: Новите случаи на COVID-19 се увеличиха с 24% за седмица (ВИДЕО)

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща. БЕЗПЛАТНО е.