Ще паднат ли температурите?

В последния ден на седмицата облачността в западните райони ще е променлива, но без валежи. На изток ще има повече облаци със слаби превалявания. В хода на деня и най-вече в часовете привечер валежите навсякъде ще спрат, а облачността ще се разкъса. Неделята ще е ветровита и хладна. Вятърът ще е по-осезаем на изток. В топлата част на денонощието температурите ще се движат от 8 до към 13 градуса.

В планините ще е ветровито със силни студени пориви. Слаб снеговалеж се очаква в централните и източните части на Стара планина, както и в Родопите. Температурите по високите части ще са около минус 4 градуса, в по-ниските райони – около и малко над нулата.

Какво ще бъде времето през март

В понеделник температурите ще паднат с още няколко градуса. На много места в страната ще превалява слабо, предимно дъжд. Сняг в незначителни количества ще падне в планините, в Североизточна България и в Предбалкана.

Във вторник ще е хладно, но валежите навсякъде ще са спрели. Около средата на седмицата очакваме ново затопляне, с което термометрите отново ще стигнат пролетни стойности в четвъртък и петък.

Каква е прогнозата за вашия регион може да видите ТУК.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща. БЕЗПЛАТНО е.