Присъдата му е от две години и половина лишаване от свобода,

Критикът на Кремъл Алексей Навални пристигна в наказателна колония на около 100 км източно от Москва, където ще изтърпява присъдата си от две години и половина лишаване от свобода, съобщи РИА-Новости, цитирана от Ройтерс.

Навални е изпратен в наказателна колония

По-рано днес съюзникът на Навални Леонид Волков заяви в социални медии, че семейството и адвокатите на Навални не са били официално уведомени за местонахождението му. Правозащитникът Руслан Вахапов, който защитава правата на затворници, съобщи, че Навални е бил закаран във Втора наказателна колония в град Покров, Владимирска област, предаде ТАСС.

Преместиха Навални от московски затвор

Вахапов се позовава на информация от други затворници в тази колония. Той заяви, че информацията може да бъде потвърдена едва след като адвокатите на Навални го посетят там.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща. БЕЗПЛАТНО е.
Източник: БТА