През следващите дни ни очаква истинска пролет

Времето в четвъртък ще е топло и слънчево. В ранните часове има условия за мъгла или ниска облачност в някои райони, предимно в Югоизточна България и по поречието на големите реки. Следобедът температурите ще са в интервала 16-21 градуса. Сравнително по-топло ще е в централните части на Дунавската равнина. В планините ще бъде слънчево с рехава облачност в някои райони и умерен вятър. Температурите в топлата част на деня ще са между 3 и 12 градуса.

Какво ще бъде времето през март

Макар и с по-видима облачност, в петък отново ще е топло, като температурите ще се запазят в същия интервал. През почивните дни и най-вече в събота от север на юг над страната ще премине нестабилен студен фронт с превалявания от дъжд. С падането на градусите ще превали и сняг в незначителни количества. Времето ще остане хладно и в началото на следващата седмица с дневни температури между 5 и 10 градуса. Около средата на седмицата термометрите отново ще тръгнат нагоре.

Каква е прогнозата за вашия регион може да видите ТУК.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща. БЕЗПЛАТНО е.