По думите му ако изборите са утре, очаква 3 млн. гласоподаватели, което е над 50 %

„Няма изрично изискване министрите да излизат в отпуск по време на кампанията. Науката в момента задава повече въпроси отколкото отговори. Странна е претенцията да я слушаме и да се затваряме - прилича на паника. В нея се направиха грешни стъпки и възникнаха догадки. Това каза политологът Първан Симеонов, изпълнителен директор на „Галъп интернешънъл“, в „Денят на живо с Наделина Анева“ по NOVA NEWS.

Той смята, че трябва да им се напомни, че имат право и да мълчат, отколкото да ни заливат с нещо, което предизвиква ступор и паника. И допълва, че или ще отвориш заведенията когато случаите спаднат или няма – не бива такова иди ми-дойди ми.

„Пандемията може да не се отрази еднакво на всички електорати – този на БСП са предимно възрастни хора, които са уплашени, в по-голяма степен могат да се откажат да гласуват, ако вирусът е по-висок“, коментира Симеонов.

По думите му ако изборите са утре, се очакват 3 млн. гласоподаватели, което е над 50 %. А ако вирусът не е толкова висок, може и да са повече.

Според него БСП има шанс за първото място заради анти-ГЕРБ вота. А ВМРО залага на нещо между промяна и статукво – радикално нормално.

Целия разговор и изборните му прогнози вижте във видеото.

Всички новини от NOVA NEWS гледайте в канала на телевизията във Vbox7.