Тя участва заедно с експерти и ученици във виртуално събитие по случай Британската научна седмица

Кралицата с първа поява след излъчването на шокиращото интервю на принц Хари и Меган Маркъл пред Опра Уинфри. Елизабет Втора участва заедно с експерти и ученици във виртуално събитие по случай Британската научна седмица.

Участието й е било в сряда – ден след като от Бъкингамският дворец разпространиха изявление, в което се казва, че са загрижени за обвиненията в расизъм от член на кралското семейство и ще разгледат въпроса.

Гневен принц Уилям: Не сме расисти!

„От двореца ми казаха, че видео участието се е състояло в сряда сутринта, след като оттам пуснаха изявлението от името на кралицата в отговор на интервюто на Хари и Меган. Но докато всички ние все още осмисляхме това, което кралицата имаше да каже, Нейно Величество изглежда се е наслаждавала да научава за последната мисия на Марс. Тя изглеждаше в много добро настроение”, коментира кореспондентът на Sky Рианон Милс.

„Виждаме я за първи път след интервюто и не се забелязва и следа от напрежение. По време на нейното 69-годишно управление тя се е справяла с много други семейни проблеми и последният такъв едва ли ще я разсее от нейната работа”, допълва още той.

По време на научното събитие бяха показани най-новите снимки от мисията на НАСА до Марс и ракети, направени от учениците в класната стая.

СЕКС, ЛЪЖИ И АБДИКАЦИЯ: Скандалите в британското кралско семейство (ГАЛЕРИЯ)

Кралицата беше попитана за момента, когато се е срещнала с руския космонавт Юрий Гагарин през 1961 г., малко след като той стана първият човек, летял в Космоса.

На въпрос какъв е той, тя разсмя всички, като отговори: „Руснак“.

Тя обясни, че Гагарин не говори английски и добави: „Беше много интересно да се срещна с него и предполагам, че това, че е бил първият в Космоса, е било зашеметяващо".

"Гардиън": Меган и Хари срещу институцията - красивата приказка, станала свирепа

След шокиращото интервю на Хари и Меган херцогът на Кеймбридж принц Уилям беше първият член на кралската фамилия, който говори публично за интервюто. Той призна пред медии, че не е разговарял с принц Хари след излъчването на разговора му с Уинфри, но смята да го направи. 

Обвинението, че член от кралското семейство е подмятал изказвания за това колко тъмна може да бъде кожата на бъдещото дете на Меган, бе едно от най-сериозните обвинения, което двойката отправи чрез интервюто си пред американската водеща. Те обаче отказаха да разкрият кой е авторът на расистките коментари. Часове след интервюто Опра разкри, че Хари й споделил, че скандалните реплики не са изречени нито от кралицата, нито от принц Филип.

Бъкингамският дворец с първа реакция след интервюто на Хари и Меган