Екип на NOVA прекара няколко дежурства с медицинските екипи в „Света Анна" в София

В разгара на третата вълна на пандемията екип на NOVA влезе в една от най-натоварените болници – „Света Анна" в София. Репортерът Красимир Боев и операторът Росен Илиев прекараха няколко дежурства с медицинските екипи в болницата.

„Още не мога да се отърся от това, което преживях там. Много е трудно да бъде разказано видяното там. Не се сблъсках само с COVID-19, а и с инсулти, инфаркти, както и жестоки болки в тялото, за които няма обяснение. В същото време има лекари, които успяват да се справят, така че всеки да получи помощта, от която се нуждае”, разказва Краси Боев.

ТРЕТАТА ВЪЛНА: Разказ за денонощната битка на живот и смърт

„Пред Спешното отделение на едната количка има човек с инфаркт, на друга - с инсулт… Всичко идва тук и се разпределя към всяка част на болницата”, споделя д-р Емилиян Гулев.

Гергина е една от многото минали през COVID-19. „Не можеш да мислиш, а тялото ти не се подчинява. Аз специално минах през ада”, казва тя.

„Загубихме много хора и аз зная защо стана така. Това се случи поради късното начало на лечебния процес. Тогава прицелния орган, който лекуваме вече го няма. Тоест, няма го белия дроб”, разказват докторите от COVID-отделението.

Над 9000 души с COVID-19 у нас се лекуват в болница

„Около 65 пациенти с COVID-19 са изписани от нашето отделение за последните 22 дни. Спрямо предишната вълна, в тази се наблюдават и много семейства, които лежат в болницата заедно”, разказва д-р Венелин Димитров. 

Още по темата гледайте във видеото.

Автор: Краси Боев

Не пропускайте целия разказ в „Темата на NOVA” на 28 март, веднага след централната емисия новини. 

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК