По думите му, ако е имало само машинно гласуване, всичко е щяло да бъде много лесно и бързо

"Винаги 25-ти МИР е бил лидерският район, 23-ти е най-големия в страната, разпределя 16 мандата. Единствените, които могат да свалят от власт ГЕРБ, е БСП". Това каза в предаването "Денят на живо с Наделина Анева" лидерът на листата на БСП в 23-ти МИР в София Христо Проданов.

"Когато имаш цялата изпълнителна власт и мнозинство в НС и ЦИК, а си сътворил всичко това, нищо друго освен наглост не мога да го нарека. БСП беше против промените в Изборния кодекс, борихме се само за машинно гласуване. Затова напуснахме Народното събрание", каза той.

Христо Проданов: Единствено БСП може да отстрани ГЕРБ от власт

По думите му, ако е имало само машинно гласуване, всичко е щяло да бъде много лесно и бързо. А сертифицирането на машините е щяло да ги направи сигурни.

"На последните избори имаше 600 000 невалидни бюлетини, което е горе долу мандатите на ДПС и ОП взети заедно, това нямаше да се случи само с машинно гласуване", заяви Проданов.

Според него хаос е обхванал България не само покрай изборите, а и цялостно заради пандемия. А подадената ръка за диалог от страна на Даниела Дариткова от ГЕРБ нарече лицемерие.

Той сподели, че веднага след като излязат резултатите от изборите, БСП ще направи референдум дали избирателите са съгласни да управляват с ГЕРБ. Защото в БСП водещи са моралът и честността.

"ГЕРБ постоянно противопоставят едни браншове на други. Мерките са неадекватни и закъснели. Всички, които бяха затворени за предпазване от пандемията, трябваше да бъдат обезщетени. България е единствената държава в ЕС, която не обезщети засегнатите безвъзмездно, кредитите не са помощ", коментира Христо Проданов.

Целия разговор вижте във видеото.

Всички новини от NOVA NEWS гледайте в канала на телевизията във Vbox7.