Децата все по-често се оплакват от липса на устройства, интернет и слаба връзка в онлайн обучението

Вече 30 години бедността е неизменна спътница на демокрацията ни. И слава богу, че има една порода хора, които са като служебни роднини. Те винаги ще помогнат, ако изпаднем в нужда. Парадоксът е, че социалните работници имат една от най-благородните професии, но са с толкова ниски заплати, че са малко по-малко бедни от хората, за които се грижат. В предаването "Денят на живо с Наделина Анева" гости днес са две дами, които наскоро бяха наградени - Рени Георгиева, студент в специалност „Социални дейности“, СУ и д-р Весела Банова, от сдружение „Дете и пространство“.

Тази година за първи път беше учредена награда за социалните работници.

Рени Георгиева работи в отдел „Закрила на детето“ в район „Сердика“ и споделя, че работи с деца в риск, подложени на насилие или малтретирани, накарани да просят, приоритетно се работи с детето и семейството. Целта е то да остане в семейството.

Децата все по-често се оплакват от липса на устройства, интернет и слаба връзка в онлайн обучението. Увеличили са се случаите на родителски конфликти.

Д-р Весела Банова помага за извеждането на децата от Могилино.

"Родители са съветвани още в родилен дом да оставят децата си с психически увреждания в дом. Едно общество трябва да се грижи за всички негови членове", споделя тя.

По думите й хората трябва да има с кого да разговарят, за да не се чувстват самотни.

Целия разговор гледайте във видеото.

Всички новини от NOVA NEWS гледайте в канала на телевизията във Vbox7.