Очакват се дъжд, сняг и силен вятър

Над Балканите преминава студен атмосферен фронт, с който в следващите 2 дни очакваме валежи.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

В разгара на пролетта - половин България се събуди под бяла покривка. Обилен снеговалеж и силен вятър ни върнаха зимата.

 

Видео: "Моята новина"

Следобяд валежите ще се преместят на изток, като ще са предимно от дъжд. На места ще има и гръмотевични бури. 

На изток около и след обяд, ще има предпоставки дъждът да е малко по-интензивен, на моменти - и придружен от гръмотевици.

С бързото падане на температурите по високите части на Западна България и в Предбалкана дъждът ще се обърне в мокър сняг, но няма да има значителна снежна покривка.

Видео: "Моята новина"

Ще е прохладно, с дневни температури в интервала от 5-6 градуса - на запад до 15-16 градуса - на югоизток.

И в сряда, и в четвъртък ще е ветровито, но първия ден поривите ще са особено силни в западната част на Дунавската равнина, по южните склонове на Стара планина и в Югоизточна България. Почти за цялата страна е в сила жълт код за очакван силен вятър със скорост до 70-80 км/ч.

В планините в сряда времето ще е студено и със силен, на моменти - ураганен вятър. Застудяването носи валежи от сняг почти на всички места с надморска височина над 1400-1500 метра. В по-ниските райони ще вали дъжд или дъжд, примесен със сняг. Температурите в топлата част на денонощието ще са от минус 3 до плюс 5 градуса. 

Валежите ще продължат през нощта и в четвъртък, като постепенно температурите ще позволят да превали мокър сняг дори в някои източни райони. В рамките на деня обаче, от запад на изток, преваляванията ще спират. До края на тази седмица сутрин рано термометрите ще се колебаят около и под нулата, но през деня ще показват между 10 и 15-16 градуса. Затоплянето ще продължи и в началото на следващата седмица. 

 

 

Каква е прогнозата за вашия регион може да видите ТУК.